Мешканець передмістя Харкова зберігав на горищі два гранатомети РПГ-22 (фото та відео)

26 травня у мешканців сіл Зернова та Вільхівка, нещодавно звільнених від окупантів, правоохоронці вилучили зброю та боєприпаси. Один чоловік зберігав гранатомети, другий  – автомат Калашнікова та набої до нього.

Про це Харків Times повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, у с. Зернове під час обшуку у будинку 35-річного чоловіка було виявлено та вилучено два гранатомети РПГ-22. За інформацією прес-служби Нацполіції області, чоловік зберігав гранатомети на горищі літньої кухні.

“За висновками фахівців вибухотехнічної служби, вилучені предмети є реактивними протитанковими гранатометами РПГ-22, заряджені реактивними протитанковими снарядами та знаходяться у напівзведеному стані. Снаряди відносяться до категорії небезпечних.”, – розповіли у поліції.

Того ж дня поліцейські провели обшук у домоволодінні 50-річного жителя села Вільхівка. В результаті огляду виявлено та вилучено автомат Калашникова та 300 патронів.

Вилучені предмети направлені на експертне дослідження. Розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного зберігання вогнепальної зброї та боєприпасів (ч. 1 ст. 263 КК України). Врішується питання щодо повідомлення чоловікам про підозру у скоєнні злочину та обрання запобіжного заходу.

Як повідомляв Харків Times, мешканець Харкова, який виїжджав з міста, після поверення виявив у власній квартирі п’ятьох чоловіків у військовій формі та зброю.