Борова під окупацією: випиляний ліс та завойовники у гумових капцях

Ілюстративне фото

У Борівській територіальній громаді Харківської області, яка вже другий місяць перебуває під російською окупацією, більша частина окупаційних військ перебуває у малих селах Борівщини на перетині кордонів трьох областей (Харківської, Луганської і Донецької), а також у Шийківці, Чернещині, Підлимані, Пісках-Радьківських. Крім того, велика кількість ворожих військ проходить через громаду транзитом.

Про це Харків Times повідомили у Борівській селищній раді.

Загалом у громаді відносно спокійно, бойові дії не ведуться. Так само немає мобільного зв’язку та інтернету, гостро не вистачає ліків, немає можливості зняти готівку. Окупанти розміщені у закладах соціальної інфраструктури та у деяких будинках місцевих мешканців. У Гороховатці на даху сільради встановили потужну антену.

У громаді російські загарбники продовжують випилювати ліс. Це відбувається, зокрема, навкруг Підлиману та «біля колишньої «шашличної» поблизу гороховатського містка».

«Контингент російських військових дуже різний. Деякі їхні угруповання викликають  подив і навіть сміх. Наприклад, підрозділ, який «квартирується» у Радьківському клубі біля Бахтина, має настільки бідне забезпечення, що їхні вояки ходять у заношеному домашньому одязі, деяких чоловіків бачили навіть у жіночих лосинах, а замість берців носять калоші чи гумові капці», – повідомляють з Борової.

Також борівчани зазначають, що місцеві колаборанти не користуються повагою навіть у своїх «патронів».

«У Першотравневому ще недавно один місцевий посіпака рашистів називав себе «новим старостою», водив їх по селу, показував, де і що можна взяти, розповідав усе про місцевих жителів, у кого які настрої та політичні погляди. Та зрадників не люблять ніде – окупанти вже відкрито шукають йому заміну, оскільки їхній «помічник» не користується повагою і авторитетом серед людей», – йдеться у повідомленні.

Виїхати з окупації на територію, підконтрольну українській владі, наразі неможливо, оскільки окупанти повністю закрили блок-пости на в’їзд і на виїзд там, де раніше був хоч якийсь шанс проїхати.

Як повідомляв Харків Times, мешканці Борівської громади Харківської області, яка вже понад місяць перебуває під російською окупацією, знаходяться під подвійним контролем – як загарбників, так і місцевих зрадників.