Метро Харкова готують до запуску

Фото: city.kharkov.ua

КП «Харківський метрополітен»  готується поновити перевезення пасажирів. Зокрема, співробітники метрополітену вже подали напругу на контактну рейку.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міської ради.

У зв’язку з цим громадян, які тимчасово укриваються на станціях метрополітену, просять бути обережними, не спускатися на колію та не заходити за обмежувальну лінію на платформах.

Крім того, у метро виконують санітарну обробку салонів вагонів електропоїздів, котрі стояли на станціях та в яких тимчасово мешкали люди, прибирають на станціях та у службових приміщеннях.

Як повідомляв Харків Times, влада Харкова планує запустити перші потяги Харківського метрополітену за півтора-два тижні – орієнтовно наприкінці травня – на початку червня.

За словами мера Харкова Ігоря Терехова, людей, які втратили домівки через обстріли російської армії та змушені жити в метрополітені, переселять до гуртожитків, поки вони не отримають нове постійне житло.

З 19 травня харків’ян, які ховалися від бомбардувань на станціях метрополітену та втратили внаслідок російської агресії свої домівки, почали розселяти до гуртожитків.