Дві бригади “Харківобленерго” потрапили під вогонь ворожих “Градів”

Сьогодні, 20 травня у селі Черкаська Лозова Дергачівського району Харківської області дві бригади енергетиків під час проведення ремонту потрапили під ворожий обстріл.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі АТ “Харківобленерго”.

Співробітники компанії проводили ремонт перекриття постраждалої від влучення снарядів закритої трансформаторної підстанції та повітряної лінії електропередачі.

“За попередньою інформацією, вогонь російськими військовими вівся з реактивних систем “Град”. На щастя, ніхто не постраждав.”, – розповіли енергетики.

В компанії підкреслили, що з початку війни це вже далеко не перший подібний випадок. Електричні мережі розташовані на відкритій місцевості, тому ремонтні бригади стають справжніми мішенями для артилерії агресора. Енергетикам залишається тільки мріяти про якесь укриття або бомбосховище. Незважаючи на постійну смертельну загрозу, вони повертаються до справи та відновлюють електропостачання у населених пунктах Харківщини.

Як повідомляв Харків Times, на околиці міста Дергачі службовий автомобіль “Харківобленерго” підірвався на мині. Внаслідок вибуху два працівника отримали поранення, їх доставили до лікарні.