У Харківській області затримали двох Інтернет-агітаторів “руzzкого міра” (відео)

У Харківській області співробітники СБУ викрили ще двох прихільників “руzzкого міра”, які у соцмережах підтримували рф у війні проти України.

Про це Харків Times повідомили в Управлінні СБУ області.

Один із зловмисників був адміністратором інтернет спільноти.

“На своїх мереживих ресурсах він поширював пропагандистські матеріали, спрямовані на підтримку і схвалення збройної агресії рф проти України, передавав інформацію щодо дислокації особового складу та техніки ЗС України, їх координати та кількість особового складу, а також розповсюджував Телеграм-бот, на який агітував передавати координати військ ЗС України на користь рф.”, – розповіли у СБУ.

Слідчі повідомили пропагандисту про підозру за ч.3 ст. 436-2 КК (виправдовування, визнання правомірності, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників). За такий злочин передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

На відео, яке оприлюднила СБУ, негідник каже, що розкаюється в тому, що підтримував збройну агресію рф проти України і в тому, що передавав ворогу інформацію про ЗСУ. Тепер він впевнений, що у підтримці України усі повинні бути єдині, і що Украиїна переможе.

Інший колаборант на своїх соціальних сторінках публічно поширював фото і відеоматеріали, у яких містились виправдовування, визнання правомірною збройну агресію рф проти України, заперечення тимчасової окупації рф частини України.

Йому також повідомили про підозру за ч.2 ст. 436-2 КК (виправдовування, визнання правомірності, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників). Цьому негіднику загрожує обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Як повідомляв Харків Times, Служба безпеки України затримала у Чугуївському районі Харківської області затятого прихильника «руzzкого міра», що здавав ворогу позиції наших військових. У скоєному злочині затриманий не розкаюється.