Харківська облрада збереться та розгляне питання територіальної цілісності області

Фото: Сергій Бобок / Харків Times

Харківська обласна рада має намір «найближчим часом» зібратися на перше пленарне засідання після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення на сторінці Харківської облради у Facebook.

«Голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко повідомила, що пленарне засідання чергової XI сесії VIII скликання, яке було заплановане на 24 лютого, буде проведене у форматі відео конференції найближчим часом», – йдеться у повідомленні.

У повідомленні також сказано, що кілька установ погодилися надати приміщення для роботи депутатського корпусу та виконавчого апарату обласної ради після руйнування Будинку рад. Але керівництво облради вважає, що «питання безпеки мають найбільший пріоритет», а тому «обласна рада продовжує працювати у дистанційному режимі».

Як повідомила Єгорова-Луценко Суспільному, на сесію планують винести «питання на підтримку територіальної цілісності Харківської області».

“На сесії я хочу, щоб депутати прийняли рішення про те, що вони за територіальну цілісність Харківської області, що вони підтримують Україну і що рф є агресором… У нас вже є регіони, які такі сесії проводили, це Херсон, Миколаїв, щоб агресор бачив, воюючи й намагаючись захопити нашу область, жоден депутат, маю на це надію, не вступить з ними у співпрацю”, — сказала Єгорова-Луценко.

Також вона наголосила, що депутати “мають відчувати себе в тонусі, обласна рада має працювати”. Непогано, що голова облради нарешті помітила це, коли від початку російського вторгнення не пройшло й трьох місяців.

Як повідомляв Харків Times, 23 лютого, за добу до російського вторгнення, пленарне засідання Харківської обласної ради, яке раніше було призначене на 24 лютого, було перенесено на 3 березня. Зрозумілого пояснення перенесення облрада тоді не надала.