На вулицях Харкова перебувати досі небезпечно – Синєгубов (доповнено)

Фото: Юлія Бойко/Харків Times

За добу з 5 по 6 травня російські загарбники тричі вдарили з РСЗВ та двічі з артилерії по Київському та Шевченківському районах Харкова. Зранку сьогодні, 6 травня, ворог завдав два удари РСЗВ та артилерії по Північній Салтівці. В області від російських обстрілів потерпали Золочів, Чугуїв, Лозова та Дергачі. За добу в області загинули двоє людей, ще вісім були поранені.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської обласної військової адміністрації із посиланням на голову ХОВА Олега Синєгубова.

«На вулицях перебувати досі небезпечно!», – наголосив Синєгубов.

Найгарячішим в області залишається Ізюмський напрямок. Бої точаться на околицях Барвінкового.

«Ворог намагається атакувати позиції ЗСУ, але росіяни несуть великі втрати», – зазначив голова ХОВА.

Також Синєгубов відмітив, що «ЗСУ мають певні успіхи на околицях Харкова, але про них поки не можна повідомляти».

Голова ХОВА також наголосив, що дефіцит пального, що спостерігається останніми днями, є «прямим наслідком ворожих дій росії та їхніх прицільних ударів», а керівництво держави «робить все для того, щоб найближчим часом нормалізувати ситуацію».

«Прошу всіх утриматися від поїздок без нагальної необхідності та із розумінням ставитися до обмеження відпуску пального на станціях», – закликав Синєгубов.

Як повідомляв Харків Times, підрозділи ДСНС протягом доби з 5 по 6 травня здійснили 13 виїздів на гасіння пожеж, спричинених ворожими обстрілами. Гасили багатоповерхові та приватні житлові будинки, господарчі будівлі та багато гаражів, що чомусь привернули вчора особливу увагу російських військових.