У Харківському зоопарку тваринам купили корм та заспокійливі препарати

Фото: Сергій Бобок / ХарківTimes

На перераховані від благодійників кошти у Харківському зоопарку купили корм для тварин і медичні препарати для ветеринарних потреб.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міської ради.

На перераховані кошти вдалось придбати корм для мавп, травоїдних тварин, жирафів, страусів та інших мешканців зоопарку. Тварини отримуватимуть різноманітні овочі та фрукти – банани, яблука, цитрусові, моркву, капусту, м’ясо, різноманітну рибу, зернові суміші тощо.

Крім того, для них закупили необхідні ветеринарні препарати – заспокійливі та седативні засоби, які найнеобхідніші в умовах щоденного стресу та небезпеки, антибактеріальні (антибіотики різних груп), протизапальні, антисептичні, протипаразитарні, дезінфіканти, засоби для екстреної ветеринарної допомоги, перев’язувальні, хірургічний шовний матеріал, шприци та медичний інвентар.

«Ваша підтримка – свідчення безкорисливого, доброзичливого і щирого серця. Добра людина – це щаслива людина, і добро обов’язково повертається до того, хто його віддає», – зазначили у зоопарку.

Там нагадали, що благодійний внесок можна здійснити у декілька способів:

– на сайті Харківського зоопарку (кнопка «Допомога Зоопарку»): https://zoo.kharkov.ua/;
– через сайт «City24»: https://cutt.ly/NDBuJeN;
– через мобільний додаток «City24», який можна завантажити в «App store» (https://apple.co/3CFWPo) та «Google play» (https://cutt.ly/sDBoHlQ);
– у терміналах самообслуговування «City24»

Як повідомляв Харків Times, наприкінці березня Харківський зоопарк прихистив велику групу людиноподібних мавп з Екопарку – чотирьох орангутанів та дев’ять шимпанзе.

Врятовані з Екопарку звірі обживаються у Харківському зоопарку.