За добу внаслідок російських обстрілів найбільше постраждав Немишлянський район

Фото: ДСНС Харківської області

За добу з 29 по 30 квітня рятувальники Харківського гарнізону ДСНС 14 разів гасили пожежі, спричинені російськими обстрілами. Найбільше досталося Немишлянському району Харкова.

Про це Харків Times повідомили у Головному управлінні ДСНС Харківської області.

Внаслідок ворожих осбтірілв у Харкові та області горіли багатоповерхові та приватні будинки, гаражі та господарчі будівлі, а також складські та ангарні приміщення. Пожежі сталися: у Немишлянському (7) районі Харкова, а також Харківському (1), Богодухівському (4) та Чугуївському (2) районах області.

“У Немишлянському районі Харкова вночі внаслідок обстрілу загорілися одночасно декілька складських будівель, 3 торговельних об’єкти та квартири у двох житлових 9-поверхівках. Для ліквідації цих пожеж було задіяно 25 одиниць техніки та близько 100 чоловік особового складу ДСНС.”, – розповіли рятувальники.

У Чугуєві через ворожі обстріли виникла пожежа на площі близкь 3 000 кв.м. Горіли ангари та господарчі будівлі, а також гаражі. Цю пожежу гасили 50 рятувальників з залученням  10 одиниць пожежно-рятувальної техніки.

Загалом за добу рятувальники здійснили 27 оперативних виїздів, з яких:

  • на ліквідацію пожеж — 23, у т.ч. пожеж спричинених обстрілами — 14, пожеж, що сталися з інших причин, — 9;
  • 4 рази — на допомогу населенню та проведення аварійно-рятувальних робіт.

Також протягом доби проводились аварійно-рятувальні роботи та розбирання завалів у зруйнованих будівлях Слобідського та Індустріального районів міста Харкова.

Піротехнічні підрозділи ДСНС протягом доби здійснили 58 залучень для ліквідації ворожих боєприпасів.

Як повідомляв Харків Times, за добу з 28 по 29 квітня рятувальники Харківського гарнізону ДСНС 11 разів гасили пожежі, спричинені російськими обстрілами. Горіли адміністративні будівлі, багатоповерхові та приватні будинки, гаражі та автомобілі.