У Харкові через російські обстріли горіли житлові будинки, адмінбудівлі, гаражі

Фото: ДСНС у Харківській області

За добу з 28 по 29 квітня рятувальники Харківського гарнізону ДСНС 11 разів гасили пожежі, спричинені російськими обстрілами. Горіли адміністративні будівлі, багатоповерхові та приватні будинки, гаражі та автомобілі.

Про це Харків Times повідомили у Головному управлінні ДСНС Харківської області.

Найбільше досталося Київському району Харкова (4 пожежі) та Харківському району (3) області. Дві пожежі сталися у Московському районі Харкова, по одній у Немишлянському районі міста та та Богодухівському районі області.

“У Київському районі внаслідок обстрілу, що стався близько 18:20, загорілися одночасно 6 гаражів на площі 140 кв.м. На щастя обійшлося без жертв. 3 оперативні підрозділи ДСНС загасили дану пожежу о 19:00.”, – розповіли рятувальники.

Ворожа ракета зруйнувала адмінубудівлю у селищі Покотилівка Харківського району та спровокувала загоряння. Внаслідок ракетного обстрілу загинули двоє людей, ще вісім постраждали. Рятувальники проводили розбирання завалів, вилучення постраждалих та гасіння пожежі.

Загалом за добу рятувальники здійснили 29 оперативних виїздів, з яких:

  • на ліквідацію пожеж — 19, у т.ч. пожеж спричинених обстрілами — 11, пожеж, що сталися з інших причин, — 8;
  • 5 разів — на допомогу населенню та проведення аварійно-рятувальних робіт,
  • 5 — інші виїзди.

Піротехнічні підрозділи ДСНС протягом доби ліквідували 57 ворожих боєприпасів.

Як повідомляв Харків Times, за добу з 27 по 28 квітня рятувальники Харківського гарнізону ДСНС 18 разів гасили пожежі, спричинені російськими обстрілами. Найбільше дісталося Київському району міста й Ізюмському району області.

Фото: ДСНС у Харківській області