Захисники України відновили контроль над селом, з якого окупанти били по Харкову

Силами оборони України відновлено контроль над селом Кутузівка Харківського району. Цей населений пункт знаходиться на автошляху Т 2104, що веде до кордону з рф через Старий Салтів та Вовчанськ.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Генерального штабу ЗСУ станом на 18:00 28 квітня.

Звільнення Кутузівки вкрай важливе ще й тому, що з цього населенного пункту, за інформацією Харків Times, рашисти обстрілювали деякі райони Харкова.

У Генштабі також повідомили, що ворожі підрозділи здійснили спробу наступу на позиції Сил оборони України на напрямках Бражківки та Довгенького Ізюмского району.

“Успіху не мали, зазнали втрат та відійшли. Також окупанти безуспішно намагалися взяти під контроль основні об’єкти Великої Комишувахи”, – розповіли у Генштабі ЗСУ.

Згідно з інформацією українських військових, на Слобожанському напрямку ворог здійснив розгортання на території Бєлгородській області до п’яти дивізіонів ОТРК “Іскандер-М”. Противник продовжує здійснювати перегрупування своїх сил.

“Ворог вивів для відновлення боєздатності на територію російської федерації батальйонну тактичну групу повітряно-десантних військ через значні втрати в особовому складі та військовій техніці. Крім того, батальйонна тактична група зі складу підрозділів 29-ї армії Східного військового округу переміщена з території Белгородської області російської федерації на Харківщину. Противник продовжує повітряну розвідку безпілотними літальними апаратами.”, – розповіли у Генштабі.

Як повідомляв Харків Times, 28 березня захисники України звільнили від окупантів селище Мала Рогань. Ворог чинив спротив, та під час бойових дій використовував фосфорні боєприпаси.

Захисники України вибили окупантів ще з одного передмістя Харкова. Селище Рогань, де кожний другий будинок внаслідок обстрілів залишився без даху, з 15 квітня поступово повертається до життя.