У Красноградському районі затримали чоловіка, який підтримував окупантів (відео)

Правоохоронці затримали 46-річного мешканця Харківської області, який відкрито підтримував владу рф та дії окупаційної армії в Україні.

Про це Харків Times пвідомили у прес-службі Харківської обласної прокуратури.

Досудовим розслідуванням встановлено, що мешканець Красноградщини на своїй сторінці у соціальній мережі поширював відео на підтримку дій та рішень країни-агресора на території України. Меседж репостів: повне заперечення злочинних дій російських окупантів та підтримка так званої «спецоперації», яку проводить РФ.

Окрім цього за проросійську пропаганду затримано сімейну пару з Красноградського району, розповіли у прес-службі СБУ. Чоловік та жінка створювали та розповсюджували інтернет- пропаганду «руzzкого мира».

“У своїх постах ця «парочка» повністю підтримувала агресію Російської Федерації проти України, висміювала українській народ та наших військових. На відео жінка намагалась переконати аудиторію, що обстріли Харкова здійснюють не російські окупанти, а самі українці”, – розповіли в СБУ.

Згідно з відео, яке оприлюднили слідчі СБУ, жінка вважає, що російські окупанти – красучники. І схвалює їх вторгнення в Україну. А чоловік підтримує жінку.

Наразі всім пропагандистам повідомлено про підозру за ч.1 ст.111-1 КК (Колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв Харків Times, 22 квітня у Харкові взяли під варту 29-річну жінку, яка працювала на російських загарбників, передавали їм данні про Збройні сили України.