В Харківщини достатньо сил, щоб вибити окупантів за межі області – Синєгубов

Фото: Сергій Бобок / Харків Times

В Харківської області достатньо сил, щоб вибити російських загарбників за межі області. Проте, наступ має проходити по всьому фронту, враховуючи військову обстановку по всій країні.

Про це Харків Times дізнався з заяви голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова.

«Бо це як цілісна карта. Як тільки буде можливість переходити в контрнаступ і буде такий військовий наказ, ми це зробимо. Наші військові і морально й технічно до цього готові», – заявив голова ХОВА.

В інтерв’ю виданню РБК-Україна Синєгубов зазначив , що російські війська зараз поступово передислокуються на Ізюмський напрямок через Куп’янськ. Серед них є частина тих військ, які росія відвела від Київського, Чернігівського, Сумського напрямків, але не у повному складі. Вони проходять ротацію на території рф.

«Ворог подекуди готує фортифікаційні споруди, десь окопується тощо. Зараз це вже відбувається не набігом, як рф пробували спочатку. Але ЗСУ значно укріпили свої позиції, зміцнили особивий склад та озброєня. Не зменшуємо своєї військової присутності на обороні Харкова і тих фронтах, де ми вже вистояли. Ми готові до оборони на будь-якому напрямку – до ударів з півночі, з північного-сходу або ж з Ізюмського напрямку, де зараз триває активна бойова фаза», – розповідає Синєгубов

Керівник області переконаний, що битву за Харків ворог програв ще в перший тиждень війни. Окупанти тут втратили велику кількість живої сили, дуже багато броньованої техніки, авіації.

«І якщо ми втримали місто ще тоді, то зараз оборона Харкова в рази сильніша. Тому в них просто немає шансів. Якщо вони все ж вирішать штурмувати Харків, то їм потрібно привести значно більше військ, ніж ті, які тут знаходяться на місці. А зібрати таку кількість їм буде вкрай непросто», – додав голова ХОВА.

Як повідомляв Харків Times, станом на 13 квітня у Харківській області ЗСУ мають успіхи на Роганському, Дергачівському напрямках. На Ізюмському точаться жорстокі бої, і захисники України завдають втрат ворогу. Олег Синєгубов вкотре за останні дні підкреслив, що підстав для евакуації в Харкові немає.