ЗСУ мають успіхи на Роганському, Дергачівському напрямках – Синєгубов

Фото: ЗСУ

Станом на 13 квітня у Харківській області ЗСУ мають успіхи на Роганському, Дергачівському напрямках. На Ізюмському точаться жорстокі бої, і захисники України завдають втрат ворогу.

Про це Харків Times  дізнався з ранкового звернення голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова.

Збройні Сили України тримають позиції, оборону Харкова та області, зміцнюючи свою військову присутність, резерви та озброєння.

“Маємо значні успіхи, на жаль не про всі можемо вам повідомляти, але маємо успіхи по Роганському, Дергачівському напрямках”, – розповів очільник області.

На Ізюмському напрямку не вщухають бої, в яких російські окупанти зазнають значних втрат серед живої сили та броньованої техніки.

“Ізюмський напрямок залишається найгарячішою точкою в області. І ми зробимо все можливе, щобю не допустити окупантів до Донецької та Луганської областей”, – підкреслив Олег Синєгубов.

Росіяни продовжують тероризувати мирне населення. За минулу добу окупаційні війська нанесли приблизно 53 ударів із артилерії та РСЗВ. Від обстрілів постраждали Олексіївка, ХТЗ, Салтівка, Північна Салтівка, район Одеської, район аеропорта.

“У 602 мікрорайоні було пряме влучання у 16-поверхівку. Загалом за добу по області унаслідок обстрілів окупантів постраждали 22 мирних жителів, з них – 3 дітей. Загинули семеро людей. На жаль, лікарі не змогли врятувати, хоча всю нічь боролися за життя дворічного хлопчика”, – розповів очільник області.

Він підкреслив, що ворог діє жалюгідними методами, тероризуючи цивільних. Окупанти розкидують по місту Харкову міни, які одразу не детонують. Такі міни ворог розкидкував на Салтівці, в районі Лісопарку.

Очільник області звернувся з проханням до харків’ян бути дуже обережними, не чіпати такі міни не намагатися їх перенести, або ліквідувати. Єдине, що треба зробити – повідомити до поліції та ДСНС.

Олег Синєгубов вкотре за останні дні підкреслив, що підстав для евакуації в Харкові немає.

“Ще раз хочу повідомити, що ті нібито колони, що йдуть в бік Харкова, в бік Ізюма з Куп’янського напрямку, з Білгородського напрямку. Повірте, наші ЗСУ щодня знищують значно більші колони, значно більше живої сили противника, ніж у цих повідомленнях. Тому я прошу зберігати спокій та бути впевненими у наших Збройних Силах”, – підкреслив очільник області.

Як повідомляв Харків TimesХарків уже міркує про реконструкцію після Перемоги.