Окупанти вкрали з екопарку капусти та моркви на 50 тис грн – проводиться розслідування

У поліції Харкова проводиться розслідування за фактом крадіжки з екопарку заготовлених для тварин овочей. У крадіжці звинувачуються представники російських окупаційних військ.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Заява про крадіжку овочей для тварин до поліції надійшла сьогодні, 10 квітня, від директора екопарку.

“Заявник зазначив, що на початку квітня 2022 року особи, які представились військовослужбовцями російської федерації, викрали моркву, капусту та інші продукти харчування. Вказані овочі на загальну суму близько 50 тисяч гривень були заготовлені для годування тварин, які перебували на утриманні в екопарку”, – розповіли в поліції.

Слідчими відкрито кримінальне провадження за ч.4 ст.185 КК (крадіжка). Санкція статті передбачає до 8 років позбавлення волі.

Керівник Харківського главку Володимир Тимошко назвав всіх вояків арміїї рф та потенційних фігурантів цієї справи моркворосами.

“До ГУ НП в Харківській області надійшла заява про крадіжку продуктів харчування з зоопарку військовими «великой и непобедимой» армії моркваросів. За цим фактом внесені відомості до ЕРДР і ми, поліцейські Харківщини, будемо розслідувати і цей злочин також, злочин про те, як морквороси поїли харч тварин!”, – написав Володимир Тимошко у Facebook.

Як повідомляв Харків Times, 9 квітня стало відомо, що російські окупанти вкрали в харківському екопарку моркву та капусту, призначені для годування тварин.