В Ізюмі окупанти знищили завод, на якому виробляли оптичні прилади для «Стугни»

Окупанти знищили Ізюмський приладобудівний завод – підприємство, на якому виготовляли лазерні комплекся до протитанкового ракетного комплексу «Стугна-П».

Про це Харків Times дізнався з повідомлення начальника Управління молоді, спорту та іміджевих проектів Ізюмської міської ради Максим Стрельника в Facebook.

Ізюмчанін нагадав, що ПТРК «Стугна-П» наводить жах на російських окупантів. Ця зброя в умілих руках наших захисників, нищить не тільки бронетанкову техніку ворога, а ще й армійську авіацію противника.

5 квітня у Харківській області протитанковий підрозділ 95 окремої десантно-штурмової бригади Збройних Сил України влучним пострілом з ПТРК «Стугна-П» знищив розвідувально-ударний вертоліт зс рф Ка-52 “Алігатор”.

“Головними перевагами ПТРК є дистанційне керування оператором випущенної ракети та наведення системи на ціль лазерним променем. Виробництво лазерного комплексу здійснювалося на Державному підприємстві «Ізюмський приладобудівний завод». Саме наші земляки, ізюмчани виробляли оптичні прилади для «Стугни».”, – розповів Максим Стрельник.

Але, на жаль, зараз ІПЗ лежить в руїнах. Російські окупанти повністю зруйнували завод авіабомбардуваннями, а потім розграбували й те, що залишилося.

Максим Стрельник впевнений, що вже скоро Збройні Сили України визволять місто від загарбників і буде відновлено Ізюм та його гордість – Ізюмський приладобудівний завод.

Як повідомляв Харків Times, 4 квітня голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов назвав Ізюм «найактивнішою точкою» області, де російські загарбники намагаються концентрувати велику кількість техніки, щоб просуватися далі, до Донецької та Луганської областей.

В Ізюмі Харківської області окупаційні російські війська проводять фільтраційні заходи та примусове вивезення місцевих жителів на територію російської федерації.