Сьогодні ми розуміємо, що ворог до Харкова підступитися не зможе – Синєгубов

Фото: Сергій Бобок / Харків Times

Хоча ситуація може змінюватись щогодини, обласна влада сьогодні впевнена, що до Харкова ворог підступитися не зможе.

Про це Харків Times довідався з виступу голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова в ефірі загальнонаціонального телемарафона ввечері сьогодні, 4 квітня.

«Ми всі ризики абсолютно розуміємо з 24 лютого, коли ворог почав атакувати, і місто Харків було одним з перших. Зараз наші Збройні сили тримають свої позиції, по деяких напрямках ми відсуваємо ворога від меж міста Харкова — це й Дергачівський напрямок, і Роганський, разом з тим, ми чудово розуміємо, на що він здатен, його маневри, перегрупування. І, звичайно, що наші Збройні сили до цього всіляко готуються», – сказав голова ХОВА.

«Найактивнішою точкою» він вважає Ізюм та його околиці, де російські загарбники намагаються концентрувати велику кількість техніки, щоб просуватися далі, до Донецької та Луганської областей.

«Наші ЗСУ героїчно там ведуть бої. І ворог втрачає велику кількість літаків, броньованої техніки, живої сили. По інших напрямках — знову-таки, ситуація може змінюватися щогодини», – відмітив Синєгубов та знову завірив, що підступитися до Харкова ворог не має змоги.

Як повідомляв Харків Times, за минулу добу російські загарбники завдали 17 обстрілів по районах Олексіївки Салтівки, П’ятихаток, по місту Дергачі. Внаслідок ворожих обстрілів загинули десятеро людей.