З Лозової виїхали 15 тис. мешканців, передумов для евакуації з Харкова немає – Синєгубов

Фото: Харків Times

Необхідності евакуюватися з міста для мешканців Харкова немає. Виїжджати у безпечні місця слід мешканцям Лозвовї та Барвінкового.

Про це Харків Times стало відомо з повідомлення голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова під час телемарафону ввечері 8 квітня.

За його словами, з Лозової виїхало близько 15 тисяч людей. Залишаються ще близько 50 тис. Евакуацію планують продовжити.

“Ще велика кількість людей буде виїжджати. Виїзди організовані і залізничним транспортом, і власним автотранспортом. Ми щогодини комунікуємо, чи безпечний проїзд, тому що ситуація змінюється щохвилини. Там ведуться неподалік бойові дії”, – розповів очільник області.

Він підкреслив, що евакуація з населених пунктів Барвінкового та Лозової проводиться, щоб унеможливити втрати серед мирного населення, оскільки на Ізюмському напрямку тривають бойові дії. Мешканцям інших населенних пунктів, окрім зазначених, наразі немає потреби виїжджати.

“Наразі передумов для того, щоб організовано проводити евакуацію міста Харкова та інших населених пунктів, окрім тих, що ми зазначили, немає. Ситуація стабільна та котрольована. Наші Збройні сили тримають свої позиції і ніяких передумов, щоб говорити, що Харків буде зданий чи ще щось, немає наразі.”, – розповів Олег Синєгубов.

Як повідомляв Харків Times, за добу із 7 по 8 квітня російські загарбники нанесли близько 48 ударів з артилерії, мінометів, танків та РСЗВ по районах Салтівки, П’ятихаток, Олексіївки, центру Харкова та Дергачам. Станом на ранок 8 квітня в Харкові та районі від обстрілів постраждали 15 людей.