У Харківській області шестеро негідників намагалися видати потрійне вбивство за смерть від обстрілу

У Харківській області шестеро відморозків намагалися видати потрійне вбивство за смерть від обстрілу. Одного з підозрюваних, 25-річного, вже затримали та попередили про підозру в умисному вбивстві трьох людей, вчиненому групою осіб за попередньою змовою (п.п. 1, 12 ч. 2 ст. 115 КК).

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що 23 березня 2022 року шестеро чоловіків близько 19:00, перебуваючи на дорозі поблизу с. Зелений Гай Куп’янського району Харківської області, використовуючи автоматичну вогнепальну зброю, якою заволоділи з розбитої військової колони на території смт Печеніги, вбили трьох людей через неприязні стосунки у минулому», – йдеться у повідомленні.

Після цього вбивці всадили тіла в автівку, що належала одному з убитих, рушили у бік села Шипувате, де мешкав один із загиблих, та спалили машину, «імітуючи смерть під час обстрілу».

Одного з підозрюваних 5 квітня затримали у Полтаві. Наразі правоохоронці встановлюють місце знаходження інших.

Досудове розслідування проводить Слідче управління ГУНП в Харківській області, оперативний супровід здійснюють співробітники Управління стратегічних розслідувань в Харківській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Як повідомляв Харків Times, із початку військової агресії росії харківська поліція в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу затримала 109 зловмисників, 70 з них – мародери.