З початку війни харківська поліція затримала майже 70 мародерів

З початку військової агресії росії харківська поліція в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу затримала 109 зловмисників, 70 из них – мародери.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Нацполіції Харківської області.

Також серед затриманих – підозрювані у незаконному поводженні зі зброєю, убивстві, нанесенні тяжких тілесних ушкоджень.

На особливому контролі керівництва поліції знаходиться інформація про можливу співпрацю співробітників поліції з окупантами. Будь-яке повідомлення ретельно перевіряється фахівцями з Управління внутрішньої безпеки Головного управління Національної поліції в Харківській області. За словами начальника харківського главку, жодна інформація не залишається поза увагою.

“Кожному такому факту надається і буде надана належна правова оцінка. Жоден посібник окупантів у поліцейській формі не уникне покарання”, – зазначив Володимир Тимошко.

Володимир Тимошко також додав, що більше 6 тисяч поліцейських вірні Присязі. Чесно і сумлінно несуть службу в місті-герої Харкові і містах і селищах Харківщини. На всю Харківщину знайшлося не більше 10 осіб, які підозрюються у співпраці і посібництві окупантам.

“Я пишаюся нашими поліцейськими, я знаю, що ми обов’язково переможемо, – сказав очільник главку. – Кожен з них сто разів пожалкує про те, що скоїв.”

Начальник ГУНП в Харківській області звернувся до харків’ян з проханням обов’язково повідомляти про злочини, підозрілих осіб, про тих, хто співпрацює або має намір співпрацювати з російськими фашистами за телефонами спецлінії 102 або чат-боту поліції в месенджері Телеграм.

Як повідомляв Харків Times, на Салтівці затримали двох мародерів, які вкрали гроші з магазину взуття.