Минулої доби пожежники гасили 28 спричинених російськими обстрілами пожеж

Фото: ДСНС

За добу с 2 по 3 квітня рятувальники Харківського гарнізону ДСНС здійснили 28 виїздів на гасіння пожеж спричинених ворожими обстрілами. Рятувальники ліквідовували пожежі у житлових багатоповерхівках, приватних, складських та інших будівлях, гаражних кооперативах та автомобілях, що виникали у Московському (6 пожеж), Київському (5),  Немишлянському (3) та Шевченківському (1) районах Харкова, а також у Чугуївському (5 пожеж), Лозівському (3) Ізюмському (2), Харківському (2) та Богодухівському (1 пожежа) районах області.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Головного управління ДСНС Харківської області.

Найбільша пожежа спричинена обстрілами сталася вранці у Московському районі міста Харкова. Горілио 14-ть квартир з 4-го по 9-й поверхи житлової дев’ятиповерхівки. Загальна площа пожежі склала близько 700 кв.метров. Вісім годин рятувальники боролися з вогнем. Також масштабна пожежа сталася вночі у Харківському районі області. Горіли складські приміщення. Загальна площа пожежі склала близько 400 кв. метрів. Рятувальники ліквідовували пожежу протягом чотирьох годин. Ще горіли складські приміщення у Немишлянському районі Харкова. Площа пожежі склала понад 500 кв. метрів.

У місті Лозова, після ворожого обстрілу, зайнялись декілька приватних житлових будинків, трансформаторна підстанція та складська будівля. Осколкові поранення отримало щонайменше 5 осіб. Їх було госпіталізовано до районної лікарні. Рятувальники оперативно ліквідували всі пожежі.

Піротехнічні підрозділи ДСНС знешкодили 95 боєприпасів та інших вибухонебезпечних предметів.

А до того ж рятувальники 24 рази були змушені виїжджати на гасіння пожеж в екосистемах, спричинених необережним поводженням з вогнем.

Пожежі на різних об’єктах, не пов’язані з обстрілами, сталися 15 разів, чотири рази довелося розбирати завали, ще вісім разів рятувальники виїжджали на допомогу населенню.

Як повідомляв Харків Times, позаминулої доби, з 1 по 2 квітня, рятувальники Харківського гарнізону ДСНС здійснили 20 виїздів на гасіння пожеж, викликаних російськими обстрілами.