Харківську область і надалі обстрілюють «градами» й не лише ними – Синєгубов

Фото: Анна Черненко, Facebook

Російські загарбники продовжують обстрілювати Харків та Харківську область з мінометів та артилерії – за минулу добу зафіксовано 39 обстрілів. З РСЗО типу «град» росіяни гатили по місту та області 180 разів.

Про це Харків Times повідомила прес-служба Харківської обласної військової адміністрації із посиланням на голову ХОВА Олега Синєгубова.

За його словами, найбільше постраждали Салтівка, Олексіївка, Холодна Гора, ХТЗ, Чугуїв, Дергачі.

«Через обстріли були пожежі у Київському, Шевченківському районі та Салтівці. Пошкоджені житлові будинки, об’єкти торгівлі та інші об’єкти цивільної інфраструктури, жертв та постраждалих немає», – зазначив голова ХОВА.

Він також повідомив, що, за даними Штабу оборони, ворожої авіації над Харковом не спостерігали. Але продовжується активність ворожих безпілотних літальних апаратів, які «розвідують» позиції підрозділів ЗСУ, ТРО та НГУ.

«Тривають активні бої в Ізюмському напрямку. У цьому районі Збройні Сили України за добу збили 1 винищувач та 1 безпілотник ворога. Харківщина продовжує тримати оборону!» – доповів Синєгубов.

Як повідомляв Харків Times, 29 березня, підрозділі ДСНС шість разів виїжджали на гасіння пожеж, спричинених російськими обстрілами. Найбільше постраждав Київський район міста, де горіли житлові багатоповерхівки, приватні будинки та інші споруди.