Харківські рятувальники понад сім годин діставали людину з-під уламків будівлі (фото)

Фото: Сергій Бобок / Харків Times

Рятувальники більше семи годин діставали людину з-під уламків, що обрушилися після удару російських боєприпасів по корпусу Регіонального інституту управління на Московському проспекті в Харкові вранці 18 березня.

Про це повідомив кореспондент Харків Times.

39-річний Владислав опинився в порожнечі, що утворилася між двома обваленими плитами – вважає, що йому пощастило. “Знайшов місце, де можна зателефонувати, зателефонував рідним, сказав, що зі мною все добре”, – сказав він після порятунку журналістам.

Рятувальники після прибуття з’ясували, що під руїнами залишилася людина, і розпочали операцію з її вилучення. Частину конструкцій, що обрушилися, рятувальникам вдалося зняти за допомогою підйомного крана, лебідки та екскаватора, проте цього виявилося недостатньо, щоб звільнити людину.

За словами начальника 1 Державного пожежно-рятувального загону Харкова Володимира Горбікова, над потерпілим було п’ять або шість плит перекриття, що обрушилося. “Ми не в змозі були витягти ці плити, дуже незручне місце для під’їзду крана та спецтехніки. Тому ми вирішили рити лаз на глибині близько трьох метрів”, – сказав він. З потерпілим підтримували зв’язок телефоном. Роботу доводилося переривати через повітряну тривогу.

Через кілька годин напруженої роботи рятувальники зробили лаз і витягли потерпілого. Насамперед чоловік попросив цигарку, і лише потім пішов до машини “швидкої допомоги”. У нього – поранення голови та спини, а також переохолодження.

Як повідомляв Харків Times, 18 березня близько 8:40 у Харкові внаслідок ворожого обстрілу зазнав сильних руйнувань навчальний корпус вищого учбового закладу, а також постраждали два сусідні житлові будинки.