Військові РФ зруйнували у Харкові 708 будівель – Терехов

Фото: Сергій Бобок / Харків Times

З початку російської навали на Україну станом на 17 березня внаслідок бомбардувань та обстрілів Харкова у місті зруйновано 708 будівель, з яких понад 600 – житлові багатоповерхові будинки.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі міськради з посиланням на Харківського міського голову Ігоря Терехова.

Також зруйновано історичний центр міста, зокрема, постраждали Художній музей та бібліотека ім. Короленка.

«Коли зараз проїжджаєш Харковом, то бачиш зовсім інше місто, і серце кров’ю обливається. Але зараз не можна піддаватися емоціям. Потрібно думати про те, як відбудовувати місто. Нам потрібно створити новий зовнішній вигляд Харкова, але водночас зберегти його родзинку», – зазначив Ігор Терехов.

За його словами, незважаючи на те, що більшість харків’ян розмовляє російською мовою, вони завжди вважали себе українцями та готові до останнього відстоювати незалежність своєї держави.

«Наш російськомовний Харків завжди стояв, стоїть і стоятиме на захисті України», – наголосив міський голова.

Ігор Терехов також повідомив, щоіська влада Харкова вже розробляє план перезапуску економіки, що постраждала внаслідок російської агресії.

«Зараз у місті працюють хлібозаводи, деякі підприємства харчової промисловості. І я їм за це вдячний. Але багато хто, звичайно, зачинився. Ми ж у війні, у постійних обстрілах. Тому після перемоги Харків очікує на глобальний перезапуск. Я вже думаю, що нове має з’явитися в плані економіки, як залучати інвесторів, які будуть нові виробництва. Війна дала можливість переоцінити чимало речей», – зазначив Ігор Терехов.

Як повідомляв Харків Times, за підтвердженими даними з початку війни станом на ранок 16 березня у Харкові загарбники цинічно вбили понад 500 мирних мешканців, 88 з них рятувальниками довелось діставати з-під завалів.