З початку “операції по денаціфікації” окупанти вбили півтисячі мешканців Харкова

Фото: Сергій Бобок / Харків Times

За підтвердженими даними з початку війни у Харкові загарбники цинічно вбили понад 500 мирних мешканців, 88 з них рятувальниками довелось діставати з-під завалів.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі ДСНС області.

Розбирання зруйнованих будинків та пошукові роботи рятувальники проводять щодня. Так, за добу, 15 березня вони відшукали та вилучили з-під уламків будівельних конструкцій 2 загиблих. Загалом цього дня співробітники ДСНС врятували з-під завалів 4 людей, а з початку  війни – 189 харків’ян.

Також 15 березня рятувальники Харківського гарнізону ДСНС здійснили 32 виїзди на ліквідацію пожеж та розбирання завалів зруйнованих будівель, спричинених ворожими обстрілами. Пліч-опліч з харків’янами працюють побратими з Полтавщини та Дніпропетровщини, волонтери та комунальники. Всі разом наближають день нашої перемоги, роблять життя мешканців Харкова безпечнішим та комфортнішим.

Наразі ще тривають аварійно-рятувальні роботи у Київському, Шевченківському, Новобаварському та Немишлянському районах Харкова. За минулу добу додалась ще одна “гаряча точка” на мапі Харкова. В результаті артилерійського удару по багатоповерхівкам у Немишлянському районі Харкова, сталось руйнування декількох квартир у 2-х житлових багатоповерхівках, а також їх загоряння. Рятувальники загасили пожежу на загальній площі біля 200 кв.м., провели рятування та евакуацію людей, а також дістали з-під завалу тіло загиблого.

Вночі, близько 03:00 ворожі снаряди потрапили в одну із харківський шкіл. Зруйновано триповерхову частину будівлі на площі 800 кв.м. Постраждала 1 особа.

Піротехнічні підрозділи ДСНС здійснили 22 виїзди на знешкодження артилерійських боєприпасів, що не розірвались.

Як повідомляв Харків Times, станом на сьогодні, 14 березня, у Харкові через постійні обстріли міста російськими загарбниками було зруйновано близько 600 житлових будинків.