Окупанти скинули три авіабомби на село Донець – загинули дорослий та дитина

Фото: ДСНС у Харківській області

Під час чергового авіанальоту агресор скинув щонайменше три некерованих авіабомби на невеличке село Дінець Слобожанської громади Харківської області.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі ДСНС області.

Одна з цих авіабомб влучила у фундамент двоповерхового приватного будинку на вул. Діденко. Будинок зруйнувався миттєво. На щастя трьом людям вдалось самостійно вибратись з-під завалів. Ще одного витягли рятувальники.

“На місці пригоди працювали добровольці місцевої пожежної команди із сусіднього селища Андріївка та бійці 34-го Державного пожежно-рятувального поста. Вони відшукали у завалах тіла двох загиблих людей, серед яких семирічна дитина”, – розповіли в ДСНС.

За інформацією позаштатного радника міністра МВС України Антона Геращенка, внаслідок авіанальоту російських окупантів загинула семирічна дівчинка та її бабуся.

Загалом за добу рятувальники відреагували на 18 викликів про пожежі, руйнації та інші надзвичайні події.

Фахівці ДСНС відзначають, що з огляду географії авіаударів, у небезпеці перебувають всі громадяни, незалежно чи мешкають вони у великому мегаполісі, чи у приватній оселі десь у далекому селі. Зрозуміти логіку ворожих бомбардувань неможливо.

Як повідомляв Харків Times, протягом 8 березня російський ворог наніс більше 50 артилерійських обстрілів та обстрілів з із реактивної системи залпового вогню по Олексіївці, П’ятихатках, Холодній горі, Північній та Південній Салтівці та Дергачах. В Ізюмі та навкруг нього тривають бойові дії.