За минулу добу околиці Харкова витримали більше 50 обстрілів – Синєгубов

Фото: Сергій Бобок / Харків Times

За минулу добу російський ворог наніс більше 50 артилерійських обстрілів та обстрілів з із реактивної системи залпового вогню по Олексіївці, П’ятихатках, Холодній горі, Північній та Південній Салтівці та Дергачах. В Ізюмі та навкруг нього тривають бойові дії.

Про це Харків Times дізнався сьогодні, 9 березня, з ранкового зведення, опублікованого в Telegram-каналі голови Харківської військової адміністрації Олега Синєгубова.

«Харків повністю під обороною ЗСУ. Ворог не робить активних наступальних дій, продовжує наносити ракетно-бомбові удари по житловій інфраструктурі на окраїні міста», – повідомив Синєгубов.

За його словами, приблизно о 21:25 минулої ночі з Бєлгорода на Ізюм вирушили російські винищувачі.

«Але в результаті злагоджених дій підрозділів Протиповітряної оборони ЗСУ літаки відступили і взяли зворотній курс. Втрати серед особового складу ЗСУ відсутні», – пише голова ХВА.

Але бої на Ізюмщині не припиняються, ворог наводить понтонно-мостові переправи через річки Сіверський Донець та Берека.

Також вночі частини ЗСУ спільно з частинами Нацгвардії та Тероборони у напрямку Дергачів перейшли у контрнаступ на позиції артилерії та реактивні системи залпового вогню противника, які систематично обстрілювали околиці міста. Супротив російських загарбників виявився невдалим, після чого вони вдалися до втечі, як завжди, кинувши «військову техніку у вигляді важкого озброєння».

«Частина особового складу противника вдалася до втечі в лісові масиви у напрямку Бєлгорода, просимо місцеве населення бути обачними та за можливості сприяти пошуку”, – попереджає Синєгубов.

Нічний бій відбувся й у селищі Андріївка Балаклійського району. На шляху російських диверсійно-розвідувальних груп сталі бійці-прикордонники, на чий блокпост напав ворог. У цьому бою росіяни були вщент розгромлені та, як вже стало звичним, почали тікати, кинувши посеред поля свого пораненого. Його українські прикордонники узяли в полон.

Як повідомляв Харків Times, вчора, 8 березня, Олег Синєгубов заявив, що ворог, зрозумівши марність спроб захоплення Харкова, «уповільнив свої дії».