Російські загарбники розповсюджують фейки про «зачистку біологічних лабораторій» у Харкові

Міністерство охорони здоров’я спростовує поширену у російських пропагандистських ЗМІ інформацію про начебто «екстрену зачистку слідів військово-біологічної програми, що фінансується за кошти Міноборони США» та «знищення особливо небезпечних патогенів» у Полтавському та Харківському центрах контролю та профілактики захворювань (ЦКПХ).

Про це Харків Times повідомили у Харківському ЦКПХ.

«Вкотре наголошуємо, що на території України немає “американських лабораторій”. Усі лабораторні спроможності, які існують в Україні, виконують єдину загальну мету – індикація та ідентифікація збудників інфекційних хвороб, що мають значний епідемічний потенціал та/або міжнародне значення та підпадають під регуляцію міжнародних медико-санітарних правил», – йдеться у повідомленні.

Також Міністерство охорони здоров’я України звертає увагу, що в оприлюднених ворогом документах, немає жодного «особливо-небезпечного штаму», про які так завзято розповідають російські ЗМІ.

Як повідомляв Харків Times, внаслідок обстрілів російських загарбників у Харкові постраждали багато закладів освіти. На сьогодні, 7 березня, відомо про 23 порушених дитячих садочка та 25 шкіл.