Рух на вулиці Садовій планують відкрити наприкінці року (фото)

Фото: city.kharkov.ua

Рух транспорту на вул. Садовій в районі будівництва нового житлового будинку планується відкрити наприкінці 2022 року.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міської ради із посиланням на мера міста Ігоря Терехова, який побував на місці будівництва багатоповерхівки.

«Так, поки що вулиця перегороджена, і це створює певні незручності для людей. Але, звичайно, нове житло місту теж потрібне. Ми разом із будівельниками зацікавлені в тому, щоб закінчити будівництво якнайшвидше. До кінця року, як запевняють будівельники, будинок буде зданий в експлуатацію, і проїзд знову буде відкритий», — зазначив Ігор Терехов.

Як повідомляв Харків Times, у серпні 2019 року на вул. Свободи, 35 у центрі міста був знесений особняк у стилі модерн, авторство якого приписується відомому архітектору Олександру Гинзбургу, що був пам’ятником архітектури місцевого значення.

У вересні 2019 року компанія-забудовник «Житлобуд-2», яка розпочинає будівництво багатоповерхового будинку на Садовій, 9, взяла на себе зобов’язання реставрувати Будинок Сурукчі (Садова, 7). 6 травня 2020 року будівництво почалося, і вулиця була перекрита.

«Проект реставрації Будинку Сурукчі передбачає максимальне збереження автентичності будівлі, відновлення всіх втрачених елементів, оздоблювальних матеріалів і колірного рішення. Працюючи над проектом, архітектори вивчили всі наявні архівні даніі», — повідомило у жовтні 2019 видання СтройОбзор.

Певну тривогу викликає те, що Департамент інфраструктури в якості причини перекриття Садової вулиці вказує саме “будівництво” за обома адресами й нічого не говорить про реставрацію пам’ятника.