На кордоні з Харківською областю маневрують військові частини РФ — СБУ

Фото: Харків Times

Харківська СБУ фіксує маневрування військової техніки Росії на кордоні з Україною. Військ багато, але їхній фізичний і психологічний стан далекий від бойового.

Про це на позачерговій сесії Харківської обласної ради сьогодні, 16 лютого, розповів начальник управління СБУ у Харківській області Роман Дудін, повідомив кореспондент Харків Times.

Роман Дудін заявив, що спостерігаються так звані каруселі: заявлена ​​кількість військ постійно змінює позиції, пересуваючись територією Білгородської області.

“Дуже їх там багато”, — зазначив Дудін, але додав, що психологічний та фізичний стан солдатів далекий від бойового.

За даними СБУ, на території РФ поблизу кордону з Харківською областю близько 13 тисяч російських військових, і спецслужба відслідковує кожну колону, кожну машину, що виїжджає чи приїжджає.

“Знову ж таки, щодо психологічного стану зазначених військ. На сьогоднішній день ми бачимо вкрай негативне відношення військовослужбовців Російської Федерації до тих умов і тих завдань, які на них покладені військовим керівництвом РФ. Ми неодноразово фіксуємо продаж паливно-мастильних матеріалів, продаж активний, у Бєлгородській області з’явилися так звані сухпайки, тобто цих солдат викидають у поля без нічого, і вони починають виживати. Тобто кожен день психологічний стан зазначеного угруповування погіршується”, — сказав начальник облуправління СБУ.

За його словами, наразі зазначені угруповання не готові до “різкого критичного наступу”. “Ми розуміємо, що для РФ підтягнути ті компоненти, яких ще не вистачає, — це дуже швидко. Разом з тим я вас запевняю, що ми дуже активно за цими всіма процесами слідкуємо”, — сказав Дудін.

Як повідомляв Харків Times, з 15 лютого до початку березня координаційна група Антитерористичного центру при Управлінні Служби безпеки України у Харківській області проводить багатоетапне контрдиверсійне навчання. Тренування проходитимуть на всій території Харківської області із зосередженням особливої уваги на прикордонних районах.