Єгорова-Луценко попросила СБУ перевірити наявність у свого заступника російського громадянства

Голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова Луценко звернулася до Служби безпеки України з проханням перевірити інформацію про наявність у її заступника Богдана Мальованого паспорта РФ та російського громадянства.

Про це Харків Times стало відомо з повідомлення Єгорової-Луценко у Facebook.

«Стосовно закидів про російське громадянство мого заступника. Підготувала звернення до Служби безпеки України. Прошу силовиків перевірити цю інформацію», – написала голова облради.

Також вона стверджує, що Мальований перед тим, як був призначений на свою нинішню посаду, пройшов спецперевірку й «жодних даних про наявність російського паспорта не було».

«Впевнена, що найближчим часом компетентні органи нададуть вичерпну інформацію. У своїх подальших діях керуватимусь лише спираючись на факти», – заявила Єгорова-Луценко.

Тим часом, на сьогоднішньому, 16 лютого, пленарному засіданні X (позачергової) сесії Харківської обласної ради VIII скликання депутати від фракції «Європейська солідарність» вимагали тимчасового – на час розслідування – усунення Мальованого з посади. Голова облради порушила питання внесення відсторонення до порядку денного на голосування – і депутати більшістю голосів відмовилися його внести.

Як повідомляв Харків Times, 14 лютого нардеп від партії «Європейська солідарність» Ірина Фріз заявила, що депутат Харківської обласної ради від партії «Опозиційна платформа — за життя», заступник голови облради Богдан Мальований має паспорт громадянина РФ та російські права водія.

Депутата облради від партії «Опозиційна платформа — за життя» 28-річного Богдана Мальованого було призначено на посаду заступника голови Харківської обласної ради 25 листопада 2021 року. Тоді Єгорова-Луценко заявила, що це призначення «було її ініціативою» та висловила сподівання, що їхня співпраця «буде плідною».