Харківського психіатра підозрюють у кримінальному виписуванні рецептів на наркотики

35-річну харків’янку, яка працювала психіатром у кількох приватних клініках, підозрюють у незаконному виписуванні рецептів на метадон. Жінці загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

За процесуального керівництва Київської окружної прокуратури Харкова повідомлено про підозру лікарю-психіатру за фактом неодноразової незаконної видачі рецептів на придбання наркотичних засобів (ч. 1, ч. 2 ст. 319 КК України).

Досудове розслідування встановило, що 35-річна харків’янка, працюючи лікарем-психіатром у кількох приватних медичних клініках, систематично незаконно видавала рецепти на метадон.

Зафіксовано більше ніж 450 епізодів незаконної видачі таких рецептів на території Київського району Харкова.

Правоохоронці провели обшуки у клініках та вилучили близько півтори тисячі медичних карт пацієнтів, печатки, медичну документацію та близько 16 тисяч рецептів на видачу наркотичних засобів.

Максимальна санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Як повідомляв  Харків Times, 15 листопада минулого року правоохоронці вже приходили з обшуками до цих клінік. Тоді під підозру потрапила інша лікарка закладів. Але виявилося, що до поширення наркотиків причетна не тільки вона.