Марш єдності у Харкові: суд вдруге відмовився забороняти проведення ходи

Фото: Харків Times

Харківський окружний адміністративний суд знову відмовив у позові представникам міськради, які вимагали заборонити проведення запланованого на 5 лютого Маршу єдності.

Про це Харків Times дізнався із повідомлення Суспільного.

Рішення відмовити у позові міськради проти громадської організації “Молодь Харків”, одного з організаторів ходи, вранці 5 лютого ухвалила суддя Юлія Зоркіна.

Таким чином, це вже друга відмова у відповідь на позов із вимогою заборонити проведення Маршу єдності у Харкові 5 лютого.

Увечері 4 лютого аналогічне рішення ухвалив суддя Харківського окружного адмінсуду Олександр Титов за позовом міськради проти громадської організації «ЗОО Світ Харків».

Марш єдності розпочнеться о 14.00 на площі Конституції. Учасники пройдуть вулицею Сумською до намету “Все для перемоги” на площі Свободи.

Як повідомляв Харків Times, громадські активісти закликали харків’ян взяти участь у Марші Єдності 5 лютого.

Харківська міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій на своєму позачерговому засіданні рекомендувала керівнику громадської організації “Молодь Харків” Євгенію Ткаченку відмовитись від проведення Маршу.

Ініціатори Маршу єдності заявили про відмову скасувати акцію на вимогу міської влади.

3 лютого Харківська міськкомісія з ТЕБ та НС знову заборонила проведення запланованого на 5 лютого Маршу єдності, але дозволила активістам провести мітинг на площі Свободи.

4 лютого Харківська міськкомісія з ТЕБ та НС відмовила ще двом організаціям у проведенні Маршу єдності.