У Харківському зоопарку народилося верблюжа (фото)

У Харківському зоопарку, у родині верблюдів, які приїхали до нас у 2011 році з Астрахані, сталася рідкісна подія – серед зими народилося верблюжа.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міської ради із посиланням на Харківський зоопарк.

Повідомляється, що малюк народився здоровим, пологи пройшли «легко й швидко».

«Народився малюк (це самець) у сім’ї самки Наташі та самця Саші. Пологи стали особливою подією, оскільки народження верблюда припало на січень, тоді як зазвичай потомство в цих тварин з’являється з середини березня до травня», – зазначили у зоопарку.

Верблюжа нормально сприймає низькі температури, весь час перебуває із мамою на свіжому повітрі та активно набирається сил завдяки молочному вигодовуванню, яке триватиме приблизно 6-18 місяців. Після двомісячного віку йому поступово почнуть вводити до раціону корми – траву, сіно, висівки, моркву та буряк.

«Поки що у верблюжати є лише зачатки горбів без внутрішнього жиру, але мине кілька місяців, і вони набудуть вертикального положення», – розповіли у зоопарку.

Як повідомляв Харків Times, Харківський зоопарк зараз можуть безкоштовно відвідати не лише харків’яни, а й гості міста. Для іногородніх вільний вхід продовжили до 1 березня 2022 року.