Снігопад у Харківській області: у заметах застрягла швидка з пацієнтом та мікроавтобус з пасажирами (фото)

Фото: ДСНС України у Харківській області

Снігопад, який йшов у Харкові та області 18-19 січня, погіршив ситуацію на дорогах та утруднив рух авто. У снігових пастках опинилися швидка з пацієнтом, вантажівка, яка везла медичний кисень для пацієнтів з коронавірусом, та мікроавтобус з пасажирами.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі ДСНС області.

18 січня о 13:59 до рятувальників звернувся по допомогу водій вантажівки Volvo із медичним киснем. Фура застрягла на слизькій ділянці дороги на території “Обласного клінічного спецдиспансеру радіаційного захисту населення” на вул. Новгородській, 85 у Харкові. Бійці 1-ї Державної пожежно-рятувальної частини ДСНС відбуксирували вантажівку на безпечну ділянку дороги.

О 23:30 18 січня допомога знадобилася медикам швидкої допомоги, які везли травмованого пацієнта до лікарні. Карета швидкої застрягла на виїзді із села Полкова Микитівка Богодухівського району. Рятувальники 51 частини ДСНС своїм автомобілем підвищеної прохідності витягли швидку на розчищену дорогу.

19 січня о 16:36 водій мікроавтобуса Renault Trafic на автодорозі Чугуїв – Великий Бурлук з’їхав у кювет та не міг самостійно з нього вибратися. У салоні авто було п’ять осіб. Рятувальники 50-ї частини ДСНС витягли мікроавтобус на проїжджу частину, після чого Renault Trafic продовжив рух.

За інформацією служби автошляхів Харківської області, 18 січня сніг на трасах регіону прибирали 226 робітників та 186 одиниць техніки. Вони розчистили 2 310 км доріг державного значення та 1 599 км місцевого значення. Було висипано 1957,9 куб. м піщано-сольової суміші та 161 тонна солі, повідомляється у щоденному звіті про оперативну обстановку в Харківській області.

Як повідомляв Харків Times, вночі 15 січня, коли на Харківщині значно погіршилася погода, сильний вітер зірвав дах із будівлі клубу в Лозівській громаді.

15 січня сильні пориви вітру розірвали прапор на стометровому флагштоку, розташованому біля річки Лопань у Харкові.