У Харкові вітер порвав прапор на стометровому флагштоку та повалив дерева (відео)

У Харкові, сильний вітер, що піднявся ввечері 14 січня, порвав прапор на найвищому флагштоку України і повалив десятки дерев і великих гілок.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі КП “Харківзеленбуд” та міськради.

За інформацією підприємства, прапор України на стелі біля річки Лопань комунальники приспустили вдень 14 січня, дізнавшись про погіршення погодних умов. Але пориви вітру виявилися сильнішими за очікувані, і полотнище розірвалося.

Комунальники зняли порваний прапор та вранці 15 січня, як тільки дозволили погодні умови, замінили його. О 10:30 на підприємстві повідомили, що на стелі вже новий прапор та якість доказу опублікували фото у Facebook.

Новий прапор, як і напередодні, з метою безпеки приспустили.

Фото: Спеціалізоване Комунальне Підприємство «Харківзеленбуд» ХМР

Окрім заміни прапора харківські комунальники прибирають повалені вітром дерева та гілки, повідомили у прес-службі міськради.

За інформацією Департаменту житлово-комунального господарства, внаслідок негоди у місті впало 17 дерев та близько 150 гілок, у тому числі 44 великі. Три дерева впали на контактну мережу. Сильні пориви вітру знесли плафони двох світлофорів. Також було пошкоджено покрівлі та парапети 38 житлових будинків.

“Наразі ліквідацією наслідків негоди займаються 1 тис. 351 дворовий робітник, задіяно 68 одиниць спецтехніки”, – повідомили у прес-службі міськради.

У ліквідації наслідків стихії також беруть участь рятувальники. Зокрема, співробітники ДСНС прибрали дерево, яке повалив вітер на в’їзд до пологового будинку по вулиці Руставелі, 12.

“Усього до ліквідації наслідків негоди залучено 6 одиниць техніки та 20 рятувальників”, – повідомили у прес-службі ДСНС області.

Як повідомляв Харків Times, 15 січня у Харкові очікується сніг та сильний вітер (17—22 м/с, місцями пориви 25—27 м/с).

У Харкові сформували додаткові чергові бригади, які ліквідовуватимуть наслідки негоди, яка прогнозується на 15 січня.