У Харкові «замінували» усі школи

Фото: hk.npu.gov.ua

Вчора харківська поліція отримала повідомлення про вибухівку у всіх школах, кількох торгових центрах та одному суді.

Про це Харків Times дізнався зі щоденного звіту про оперативну обстановку в Харківській області.

Об 11:40 до ГУ НП у Харківській області надійшло анонімне повідомлення про замінування всіх загальноосвітніх шкіл Харкова.

Пізніше, о 13:22 невідомий окремо доповів про замінування п’яти шкіл: №11, №24, №32, №45 та №63.

А ще за годину, о 14:30, надійшло повідомлення про замінування Київського районного суду (вул. Валентинівська, 7Б), ТЦ «Епіцентр» (вул. Героїв Праці, 9А), магазину «Меблевий лабіринт» (вул. Героїв Праці, 9В) та ТЦ «Космос» (вул. Академіка Павлова, 144Б).

За даними прес-служби Нацполіції в області, поліція перевірила всі повідомлення, обстежила 234 об’єкти – вибухівки ніде не виявилося.

Щоб у цьому переконатися, правоохоронці оглянули 42 торгові центри, суд та 191 навчальний заклад, звідки евакуювали 4 450 учнів та персонал.

Проводиться досудове розслідування кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 259 КК (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення або пошкодження об’єктів власності). Санкція статті передбачає від 2 до 6 років позбавлення волі.

Як повідомляв Харків Times, 10–11 січня поліції вже доводилося перевіряти інформацію про замінування 38 супермаркетів та ТЦ у Харкові.