У Чугуєві хуліган обіцяв підірвати поліцію та травматологію

Фото: hk.npu.gov.ua

Поліція оперативно затримала мешканця Чугуєва, який погрожував підірвати місцеве управління поліції та відділення районної лікарні.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

13 січня о 18:53 до поліції зателефонував невідомий та повідомив, що у будівлі Чугуївського управління поліції відбудеться вибух.

Ще за 20 хвилин чоловік знову зателефонував і заявив, що має намір кинути гранату до приміщення травматології Чугуївської центральної районної лікарні.

На місця ймовірних пригод виїжджали керівництво та слідчо-оперативна група територіального підрозділу поліції, спеціалісти Управління вибухотехнічної служби обласного главку поліції.

Обстеживши приміщення управління поліції, травматологічного відділення лікарні та прилеглої території, фахівці жодних вибухових речовин чи пристроїв не виявили.

Незабаром поліцейські встановили особу «терориста». Ним виявився 40-річний мешканець Чугуєва. Чоловік бешкетував, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння.

Хулігана затримано у порядку статті 208 КПК. Вибухонебезпечних предметів у його будинку поліцейські також не виявили.

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 259 КК (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення або пошкодження об’єктів власності). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 8 років.

Наразі зловмиснику повідомили про підозру. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Досудове розслідування продовжується, всі обставини з’ясовуються.

Як повідомляв Харків Times, 10–11 січня поліції довелося перевіряти інформацію про замінування 38 супермаркетів та ТЦ у Харкові.

13 січня харківська поліція отримала повідомлення про вибухівку у всіх школах, кількох торгових центрах та одному суді.