Справа про вбивство шестирічної дівчинки у Старому Салтові: батьки звинувачують державу

Адвокат потерпілої сторони подав апеляцію на рішення Вовчанського суду. Батьки вбитої Мирослави Третяк не згодні з невинністю держави.

Про це Харків Times дізнався із повідомлення адвоката у Facebook.

Представник батьків загиблої Мирослави Третяк Артем Донець подав апеляційну скаргу на ухвалу Вовчанського районного суду.

Як сказано в повідомленні, ухвала оскаржується лише в тій частині, де суд не побачив винуватості держави у багаторічній бездіяльності та неприйнятті заходів до підлітка, який давно давав для цього приводи, та його сім’ї. Про це, за словами адвоката, свідчить безліч письмових доказів та свідчень допитаних у суді свідків та представників органів державної влади.

“28 липня 2021 року 13-річний Б.Ф. убив та зґвалтував шестирічну Мирославу Третьяк.

Очевидно, що такі жахливі дії не вчиняються 13-річними дітьми просто так зненацька, без будь-яких передумов. Вчиненню вбивства передували недоліки у вихованні з боку батьків 13-річного Б.Ф. та посадових осіб закладів освіти, а також цілий ряд випадків вчинення хлопцем суспільно-шкідливих та небезпечних діянь. При цьому суспільна небезпечність діянь і жорстокість дій Б.Ф. постійно зростала, однак кожен наступний випадок незмінно не отримував жодного реагування з боку батьків та органів влади“, — йдеться у повідомленні.

Батьки Мирослави Третьяк наполягають на винності держави, яка роками не виконувала своїх функцій щодо контролю за умовами життя та виховання важкого підлітка.

Як повідомляв Харків Times, тіло шестирічної Мирослави Третяк з численними травмами обличчя й голови було знайдено у покинутій будівлі на території селища Старий Салтів пізно ввечері вчора, 28 липня.

Про зникнення Мирослави до поліції раніше заявила її мати, дівчинку шукали правоохоронці та волонтери.

Поліція підозрює у вбивстві шестирічної дівчинки у Старому Салтові 13-річного хлопця, який живе з мамою по сусідству із загиблою.

29 липня Вовчанський районний суд заарештував підозрюваного на місяць, а 27 серпня продовжив запобіжний захід ще на 30 днів.

Підозрюваний в суді визнав, що завдав дівчинці тілесні ушкодження у покинутій будівлі. Після чого залишив її там непритомною та пішов.

4 жовтня досудове розслідування було завершено, справу передали на розгляд до суду.

2 грудня 2021 року Вовчанський районний суд оголосив вирок у справі про вбивство дівчинки.