Справу про вбивство шестирічної дівчинки в Старому Салтові передано до суду (фото, відео)

Завершено досудове розслідування резонансного вбивства шестирічної дівчинки в Харківській області.

З урахуванням отриманих в ході попереднього розслідування доказів, визначена остаточна кваліфікація дій зловмисника за п. 2, 10 ч. 2 ст. 115 і ч. 4, 5 ст. 152 КК (умисне вбивство малолітньої дитини, поєднане із згвалтуванням, якщо вони спричинили тяжкі наслідки).

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіції області.

Провівши великий обсяг слідчих (розшукових) дій, спрямованих на повне, всебічне та об’єктивне дослідження обставин вчинення злочину, слідчі дійшли висновку, що винен той самий 13-річний сусід, якого затримали у перший день.

Допитавши низку свідків і провівши 68 судових експертиз, в тому числі психіатричну та психологічну, слідство встановило, що підліток цілком усвідомлював свої дії та їх наслідки.

За результатами трьох судово-медичних експертиз, а також 35-ти судових молекулярно-генетичних експертиз встановлено наявність слідів вчинення відносно потерпілої статевого злочину.

На даний час Харківська обласна прокуратура направила до суду клопотання про застосування щодо зловмисника примусових заходів виховного характеру.

Як повідомляв Харків Times, тіло шестирічної Мирослави Третяк з численними травмами обличчя й голови було знайдено у покинутій будівлі на території селища Старий Салтів пізно ввечері вчора, 28 липня.

Про зникнення Мирослави до поліції раніше заявила її мати, дівчинку шукали правоохоронці та волонтери.

Поліція підозрює у вбивстві шестирічної дівчинки у Старому Салтові 13-річного хлопця, який живе з мамою по сусідству із загиблою.

29 липня Вовчанський районний суд заарештував підозрюваного на місяць, а 27 серпня продовжив запобіжний захід ще на 30 днів.

Підозрюваний в суді визнав, що завдав дівчинці тілесні ушкодження у покинутій будівлі. Після чого залишив її там непритомною та пішов.