У момент вбивства шестирічної Мирослави 13-річний підозрюваний був п’яний – слідство

13-річний житель селища Старий Салтів Харківська області, підозрюваний в жорсткому вбивстві своєї шестирічної сусідки Мирослави, в суді зізнався, що завдав дівчинці тілесні ушкодження.

Про це Харків Times дізнався з рішення суду.

За даними слідства, підліток не менше 10 разів ударив дівчинку уламками цегли по голові, в результаті чого вона померла на місці скоєння злочину, в покинутій будові на території селища.

Слідство також встановило, що в момент злочину підозрюваний був п’яний.

“28 липня малолітній, будучи в стані алкогольного сп’яніння, знаходячись в приміщенні покинутого будинку … на ґрунті раптово виниклих особистих неприязних відносин, маючи умисел на протиправне заподіяння смерті іншій людині, а саме порушення функцій і анатомічної цілісності життєво важливих органів людини, діючи умисно, передбачаючи настання смерті неповнолітньої, і бажаючи настання фізіологічної (незворотної) смерті останньої, умисно завдав потерпілій, не менше 10 ударів тупим твердим предметом в область голови”, – йдеться в протоколі.

Підозрюваний в суді визнав, що завдав дівчинці тілесні ушкодження у покинутій будівлі. Після чого залишив її там без свідомості і пішов.

Під час засідання в присутності матері і психолога слідчі опитали подружку вбитої дівчинки. Вона розповіла, що в день вбивства гралася з дівчинкою, до них прийшов підліток і запропонував піти нарвати яблук. Дівчинка погодилася, пообіцявши повернутися, але так і не прийшла.

З покинутого приміщення і прилеглої території слідчі вилучили речові докази: Серед них – кілька уламків цегли з бурими плямами на них. Чи була це кров і чия вона, встановить експертиза. Також були вилучені дитячі тапочки рожевого кольору, дві сережки з червоними камінчиками, жовті шорти з помаранчевими вставками і пара трусів (одні світлі з квітковим малюнком, другі – сірого кольору з синіми вставками з написом на поясі “VB SPORT”).

З будинку підозрюваного слідчі вилучили вологі після прання футболку і шорти підлітка.

Суд, ознайомившись з наданою слідством інформацією і вислухавши учасників засідання, прийняв рішення відправити підозрюваного в приймач-розподільник для дітей.

Як повідомляв Харків Times, поліція підозрює у вбивстві шестирічної дівчинки у Старому Салтові 13-річного хлопця, який живе з мамою по сусідству із загиблою.

Тіло шестирічної Мирослави Третяк з численними травмами обличчя й голови було знайдено у покинутій будівлі на території селища Старий Салтів пізно ввечері вчора, 28 липня.

Про зникнення Мирослави до поліції раніше заявила її мати, дівчинку шукали правоохоронці та волонтери