Підліток, підозрюваний у вбивстві дівчинки в Харківській області, не був п’яний – прокуратура

Иллюстративное фото: regnum.ru

Прокуратура Харківської області спростувала інформацію, що міститься у протоколі судового засідання, про те, що під час вбивства шестирічної Мирослави Третяк її ймовірний 13-річний вбивця був п’яний.

Про це Харків Times повідомив прес-секретар прокуратури області Дмитро Чубенко.

«Інформація, що оприлюднена в ухвалі суду, не відповідає дійсності. У матеріалах кримінального провадження немає інформації щодо стану алкогольного сп’яніння підлітка. Зовнішніх ознак алкогольного сп’яніння у нього не було. Він поводив себе адекватно.», – заявив Чубенко.

З точки зору прокуратури, ця інформація була розміщена «через технічну помилку, скоріш за все, цей абзац інформації потрапив з тексту якогось іншого документа».

Також Чубенко повідомив, що при першому допиті підліток «повідомив деяку інформацію щодо своєї причетності до вбивства».

«Але, згодом його покази змінювались та періодично суперечили один одному. Наразі ведеться слідство для встановлення об’єктивних доказів причетності чи непричетності будь-кого до вбивства дівчинки», – зазначив Чубенко.

За його словами, на місці події були вилучені «біологічні матеріали (кров та інше), чоловічий та жіночий одяг, цеглину, якою ймовірно було нанесено удари». Вилучили й одяг підозрюваного підлітка з його будинку, хоча речі й «були випрані».

«Згідно з експертизою причиною смерті стало нанесення близько 10 ударів по голові тупим предметом. Імовірно, цеглиною», – повідомив прес-секретар прокуратури.

Наразі призначено 12 експертиз, зокрема, судово-медична та судова молекулярно-генетична. Результати низки з них повинні бути готові у найближчому майбутньому, але проведення інших «займе якийсь час».

Також готується постанова про проведення психологічної та психіатричної експертиз.

Як повідомляв Харків Times, 13-річний мешканець селища Старий Салтів, підозрюваний у жорсткому вбивстві своєї шестирічної сусідки Мирослави, у суді зізнався, що завдав дівчинці тілесні ушкодження.