У Харкові хаски загризли кошеня, господарі стояли поряд і дивилися

Поліція Харкова перевіряє оприлюднену сьогодні, 3 січня, у соцмережах інформацію про те, що дві собаки породи хаски загризли кошеня. Власники собак байдуже дивилися, як їхні вихованці вбивають малюка.

Про це Харків Times дізнався із повідомлень у соцмережах та прес-служби Нацполіції області.

За інформацією соцмереж, хлопець і дівчина вели два хаски на довгих повідцях дорогою від гіпермаркету “Метро”, що на проспекті Гагаріна у бік Основи. На дорозі сиділи кошенята. Один із них не втік не втік, а притулився до землі та кричав.

За словами очевидців, врятувати малюка було можна, якби власники собак вкоротили повідці або взяли хаски за нашийники. Але ні – ті просто стояли і дивилися, як собаки терзають кошеня.

“Коли один хаски драв кошеня, дівчина дуже незграбно намагалася його смикати, сама ледве тримаючись на ногах, а хлопець взагалі просто стояв. Коли собака відпустила тіло, вони… розвернулися і пішли далі.”, – розповіла очевидця події.

Вона наздогнала власників собак і запитала, чи кожен день вони так ходять та вбивають тварин. На що їй господарка хаски відповіла: “Нам самим зараз погано”.

У поліції про подію також дізналися із соцмереж.

“Сьогодні під час моніторингу Інтернету поліцейські виявили у соціальній мережі інформацію про те, що двоє громадян нацькували своїх собак на кошеня. Цей факт зареєстровано в Єдиному обліку територіального відділу поліції. Проводиться перевірка”, – розповіли в поліції.

Як повідомляв Харків Times, поліція розслідує знущання з кота – дівчина з Печенігів грала твариною у футбол і жбурляла її об стіну.

Голова селищної ради Печеніг влаштував “розбір польотів” за участю соцслужб, матері та дев’ятикласниці, яка футболила кота і жбурляла його в бетонну стіну.