Образницю кота з Печенігів ніхто не судив і не вибачав

Иллюстративное фото

У прокуратурі та поліції прокоментували фотографії, що розповсюдилися соцмережами, та твердження, ніби жорстокій дівчині все зійшло з рук. Насправді суду ще не було, а на фото – зовсім інші збори.

Про це Харків Times повідомив спікер прокуратури області Дмитро Чубенко.

У харківських Telegram-пабликах поширилося повідомлення про те, що в селищі Печеніги Харківської області відбувся суд, на якому розглядали вчинок дев’ятикласниці, що футболила кота і жбурляла його у бетонну стіну.

На засіданні, як йшлося у повідомленні, була присутня сама 15-річна школярка та її мати. Суд нібито заслухав обидві сторони та доручив соцслужбам взяти сім’ю під контроль.

«Двома словами, дівчинку пожурили та пробачили. Соціальній службі доручили контролювати дівчинку та доповідати, якщо знову гратиме у футбол котами. Поговорили та забули», — писали очевидці.

Дмитро Чубенко спростував твердження, що це був саме суд:

«Судового засідання не було. Голова селищної ради провів збори, де були присутні соціальна служба, дівчина з матір’ю та інші зацікавлені особи.

Наразі триває досудове розслідування під процесуальним керівництвом Чугуївської окружної прокуратури Харківської області за ч. 3 ст. 299 КК», — сказав спікер прокуратури.

З аналогічною заявою виступила прес-служба Нацполіції області.

Як повідомляв Харків Times, поліція розслідує знущання з кота – дівчина з Печенігів грала твариною у футбол і жбурляла її об стіну.