У Печенігах вночі підірвали банкомат Приватбанку (фото, доповнено)

30 грудня о 02:46 вибухнув банкомат, розташований у лікарні на вулиці Незалежності у селищі Печеніги Харківської області.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Причиною вибуху став саморобний вибуховий пристрій, який не встановлені поки що зловмисники помістили до сейфового відділу банкомату.

Внаслідок пригоди люди не постраждали. Чи були вкрадені гроші та яка сума, у поліції не розповіли, лише повідомили, що розмір завданих фінустанові збитків встановлюється.

Слідчі Чугуївського районного управління поліції попередньо кваліфікували подію за ч. 2 ст. 194 КК (навмисне знищення чи пошкодження майна). Пізніше пригоду кваліфікували за ч. 3 ст. 185 КК (крадіжка). Таким чином, розслідування події проводиться за двома статтями Кримінального кодексу. Максимальне покарання згідно із санкціями статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 10 років.

Оперативники встановлюють особи причетних до скоєння підриву.

Згідно з щоденним звітом про оперативну обстановку в Харківській області зловмисники підірвали банкомат Приватбанку.

Як повідомляв Харків Times, в ніч на 10 квітня 2020 року в Харкові на проспекті Перемоги підірвали банкомат Приватбанку, встановлений на фасаді супермаркету «Дигма», і викрали, близько 2 млн грн. За підозрою в скоєнні даного злочину затримали двох колишніх співробітників поліції.

25 вересня того ж року справу направили до суду.