Двоє підозрюваних у підриві банкомату на проспекті Перемоги у Харькові підуть під суд

Фото: Антон Геращенко/Facebook

Слідчі слiдчого відділому Шевченкiвського відділу поліції Харкова 25 вересня скерували до суду обвинувальний акт щодо двох чоловіків, які 10 квітня підірвали банкомат у приміщенні магазину по проспекту Перемоги у Харкові.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Повідомлення про вибух банкомату у приміщенні магазину по проспекту Перемоги надійшло до поліції 10 квітня о 04:24. В результаті події ніхто з громадян не постраждав. Вибух пошкодив майно банківської установи та торгового закладу.

За адресою виїжджали керівництво та слідчо-оперативна група Шевченківського відділу поліції, фахівці вибухотехнічного управління та кінологічного центру ГУНП в Харківській області.  Експерти встановили, що зловмисники використовували саморобний вибуховий пристрій.

Оперативники карного розшуку затримали зловмисників через кілька годин  після скоєння ними злочину.

Зловмисники викрали з підірваного банкомату гроші в сумi 980 тисяч гривень.

Слідчі Шевченківського відділу поліції відкрили за цим фактом   кримінальні провадження за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) та ч. 5 ст.185 (крадіжка) Кримінального кодексу.  Максимальне покарання, яке загрожує зловмисникам за скоєні кримінальні правопорушення, передбачає до 12 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Як повідомляв Харків Times, у ніч на 10 квітня, близько 4:30, в Харкові на проспекті Перемоги підірвали банкомат Приватбанку, встановлений на фасаді супермаркету “Дігма” й викрали, як тоді повідомлялося, близько двох мільйонів гривень.

Police Control Ukraine повідомив з посиланням на власні джерела, що серед двох затриманих за підозрою у підриві банкомата у будівлі супермаркету – колишній патрульний поліцейський. Видання NewsRoom повідомило з посиланням на джерело серед силовиків, що другий підозрюваний в підриві банкомата – також колишній патрульний, який проживає в Запорізькій області.