“Харківміськгаз” підвищує тариф із 1 січня

Фото: из открытых источников

З 1 січня 2022 року тариф на послуги розподілу природного газу у Харкові зросте до 0,43 грн. за 1 м3 на місяць (без урахування ПДВ).

Про це Харків Times дізнався з повідомлення АТ «Харківміськгаз».

До підвищення харків’яни платили за цю послугу 0,35 грн. за кубометр (без урахування ПДВ). Таким чином, компанія підвищує тариф майже на третину.

Обґрунтовуючи підвищення, компанія посилається на постанову НКРЕКУ від 22.12.2021 № 2772 «Про встановлення тарифу на послуги розподілу природного газу для АТ «Харківміськгаз».

Нагадаємо, у січні-лютому минулого року мешканці Харківської області масово виходили на акції, протестуючи проти підвищення цін на газ та його транспортування.

Як повідомляв Харків Times, 25 січня в селищі Пересічне Дергачівського району Харківської області місцеві жителі перекрили дорогу, в знак протесту проти підвищення цін на газ і його транспортування.

У неділю, 24 січня, на дорогу виходили жителі ХТЗ. Таким чином вони привертали увагу до локальної енергетичної катастрофи.

15 січня по всій країні пройшли акції проти підвищення тарифів. У Харківській області люди перекривали траси Харків — Київ і Харків — Сімферополь, а також пікетували обласну адміністрацію.

11 січня протестувальники перекривали трасу Харків – Київ – Довжанський в районі Ізюма.

10 січня у Високому під Харковом люди перекрили дорогу М-18 (Харків – Сімферополь – Алушта – Ялта) біля КПП поліції, вони вимагають знизити комунальні тарифи.