Двом лиходіям з Барвінкова загрожує довічний термін за жорстоке подвійне вбивство у Слов’янську (фото, відео)

У Барвінкові затримали двох чоловіків, підозрюваних у скоєнні подвійного вбивства у Слов’янську. Спочатку вони планували лише пограбувати будинок, але жертва впізнала одного з розбійників, незважаючи на маску.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції.

23 грудня о 12:38 до чергової частини поліції Слов’янська надійшло повідомлення від місцевого мешканця про те, що у будинку його знайомих пошкоджено вікно, а на дзвінки ніхто не відповідає.

Приїхавши на місце, поліцейські знайшли тіла 23-річного хлопця та його 49-річної матері з ознаками насильницької смерті.

Слідчі, оперативники, працівники карного розшуку та слідчого управління ГУНП у Донецькій області стали шукати лиходіїв. Відпрацьовували різні версії та мотиви злочину, у тому числі корисливий: вбита була досить успішним приватним підприємцем.

Камери відеоспостереження зафіксували автомобіль, на якому ймовірні зловмисники ховалися з місця злочину, і поліцейські відстежили шлях цієї автівки.

Вже за кілька годин оперативники встановили особи підозрюваних та віднайшли їх за місцем проживання у селі Нікополь неподалік Барвінкова Харківської області.

Зловмисників заарештували. Під час обшуку фігурантів поліцейські вилучили зброю та вкрадені ювелірні вироби.

Як виявилося, один з фігурантів працював у вбитої жінки, знав її спосіб життя, адресу та сімейний стан. Він і спланував операцію. Разом з напарником 20 грудня під хибним приводом він приїхав до колишньої роботодавиці, щоб пограбувати її. Проте, незважаючи на маску, жінка його впізнала. Щоб не бути викритим, негідник вдарив жертву кілька разів по голові прикладом рушниці та сокирою. А потім пройшов у будинок і застрелив її сина. Обидві жертви померли на місці.

Нападники забрали з дому ювелірні прикраси та гроші та втекли.

Розпочато досудове розслідування за пп.1, 6, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 4 ст.187 КК (навмисне вбивство двох осіб, вчинене з корисливих спонукань за попередньою змовою групою осіб). Зловмисникам загрожує довічне позбавлення волі.

Як повідомляв  Харків Times, у Харкові розкрили жорстоке вбивство водія автобуса.

Справу на 22-річного харків’янина, якого звинувачують у вбивстві молодої пари, з якою він був знайомий, передано до суду. Жорстокому юнакові загрожує серйозний термін аж до довічного.