У Харківській області порядок на Новий рік та Різдво охоронятимуть понад 2500 поліцейських

За порядком під час новорічних та різдвяних свят у Харківській області слідкуватимуть 2530 правоохоронців – 2300 поліцейських та 230 військовослужбовців Нацгвардії.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області із посиланням на начальника управління превентивної діяльності ГУ Нацполіції в Харківській області Сергія Бірбасова.

За його словами, для забезпечення громадського порядку та безпеки громадян під час свят проводиться «низка превентивних заходів».

«Поліцейські зустрічаються з організаторами масових заходів, з якими проводять профілактичну роботу щодо неухильного виконання ними заходів із запобігання поширення коронавірусу, створено необхідну кількість слідчо-оперативних груп та оперативних резервів, особовий склад націлено на якісне виконання своїх обов’язків, на дотримання дисципліни та законності, недопущення порушень карантинних норм. Крім того, в обов’язковому порядку ретельно обстежуватимуться місця проведення масових заходів з метою виявлення підозрілих предметів», – сказав Бірбасов.

У період новорічних та різдвяних свят організовано проведення посилених патрулювань шести адміністративно-територіальних одиниць Харкова та області із залученням військовослужбовців Національної гвардії України. В інших районах планується посилити охорону громадської безпеки та порядку шляхом запровадження додаткових патрулів з числа особового складу територіальних підрозділів поліції та спецпідрозділів.

З погляду поліції, святкові заходи можуть відвідати від 2 тисяч до 120 тисяч громадян. Найбільше людей очікується під час відкриття новорічної ялинки у парку ім. Горького 25 грудня (до 20 тисяч осіб), святкуванні Нового року на площі Свободи у ніч з 31 грудня на 1 січня 2022 року (до 40 тисяч осіб) та на святкуванні православного Різдва 6-7 січня 2022 року, коли у 385 церквах Харкова та області збереться до 120 тисяч людей, щоправда, не в одному місці.

Як повідомляв Харків Times, під час масових заходів, присвячених Дню пам’яті та примирення та Дню Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 8 та 9 травня охорону порядку на Харківщині забезпечували понад 2 тисячі правоохоронців.