У Харківській області охорону порядку під час масових заходів забезпечуватимуть понад 2 тисяч правоохоронців

Понад 2 тисяч правоохоронців забезпечуватимуть охорону порядку у Харківській області під час масових заходів, присвячених Дню пам’яті та примирення і Дню Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 8 і 9 травня.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

В урочистостях, що пройшли вранці 8 травня на Меморіальному комплексі “Слава” у Лісопарку, взяли участь до 200 громадян. Правопорядок забезпечували 20 працівників поліції та 20 військовослужбовців Нацгвардії. Всього очікується, що участь в масових заходах з нагоди Дня пам’яті та примирення візьмуть близько 2 тисяч громадян.

Найбільш масові заплановані акції – покладання квітів на Меморіальному комплексі “Слави” у Лісопарку, “Висоті Маршала Конєва”, автопробіг, виставка тематичної ретротехніки на площі Свободи, реквієм за учасниками війни на центральній алеї Меморіалу Слави в Лісопарку, а також заходи на території міських парків відпочинку. Очікується, що протягом двох днів заходи відвідають понад 38 тисяч громадян.

До охорони публічної безпеки та порядку у місцях проведення заходів планується залучити понад 2000 правоохоронців: близько 1500 працівників поліції, 150 військовослужбовців Нацгвардії та 400 курсантів Харківського національного університету внутрішніх справ. Крім того, для підтримання правопорядку на території Харкова здійснюватиметься піше патрулювання нарядами поліції з числа співробітників територіальних підрозділів поліції та постійного і перемінного складу Харківського національного університету внутрішніх справ.

“Поліцейські Харківщини закликають громадян утриматися від використання георгіївських стрічок та іншої забороненої символіки. Згідно з чинним законодавством в Україні заборонено виготовлення та пропагування комуністичної та націонал-соціалістичної символіки. З метою забезпечення публічного порядку та безпеки під час святкування 8 та 9 травня працівники поліції закликають громадян не порушувати правопорядок, дотримуватися чинного законодавства України”, – йдеться у повідомленні.